Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Συμβολικό κλείσιμο Πέμπτη και Παρασκευή του ΤΕΙ Κοζάνης από τους φοιτητές

Πηγή:giapraki.gr
Σε συμβολικό κλείσιμο του ΤΕΙ Κοζάνης, προχώρησαν οι σύλλογοι φοιτητών των Σχολων Διοίκησης και Οικονομίας και Τεχνολογικών Εφαρμογών αντιδρώντας στις εξελίξεις στο χώρο της παιδείας και θέτοντας μια σειρά από αιτήματα.

Σε σχετική ανακοίνωση τους τονίζουν πως “σύμφωνα με τις εξελίξεις, που διαδραματίζονται στο χώρο της παιδείας είναι επιτακτική ανάγκη να υψώσουμε το ανάστημα μας απέναντι σε μια κυβέρνηση που σαν στόχο έχει μόνο αριθμούς χωρίς να ενδιαφέρεται για τον ανθρώπινο παράγοντα.
 Βασικός άξονας αποτελεί ο χώρος της παιδείας και ειδικότερα της τροτοβάθμιας εκπαίδευσης η οποία έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές και κακοποιήσεις. Για το λόγο αυτό ζητάμε:
 - Άμεση χρηματοδότηση και οικονομική ενίσχυση των ακαδημαικών ιδρυμάτων.
- Ενίαια ανώτατη εκπαίδευση.
- Δωρεάν σίτιση- στέγαση.
- Σύγχρονες τεχνολογίες στα ιδρύματα και σύγχρονα προγράμματα σπουδών.
- Αυτόνομα μεταπτυχιακά προγράμματα.
- Επαγγελματικά δικαιώματα με άμεση έκδοση τους.
- Δωρεάν συγγράμματα- βιβλία
- Άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό.
- Σύνδεση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με την αγορά εργασίας”.
 
Πηγή:giapraki.gr
Υπό κατάληψη τα γραφεία διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας 
Σε κατάληψη των γραφείων της Διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, προχώρησε σήμερα 8/3 ο Σύλλογος Εκτάκτων καθηγητών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας  των οικονομικών περικοπών και τη δραστική μείωση του προσωπικού σε όλα τα τμήματα του εκπαιδευτικού ιδρύματος.  Την απόφαση έλαβαν την περασμένη Τετάρτη στην διάρκεια  γενικής συνέλευσης του Συλλόγου και όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Θεόδωρος Ισπόγλου, εκτός από τις γενικότερες οικονομικές περικοπές, υπάρχει και το ζήτημα της καταβολής των δεδουλευμένων από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ όπως σημείωσε το μέλλον των υπηρετούντων εκτάκτων καθηγητών διαγράφεται δυσοίωνο, αφού δρομολογείται  η εξάλειψη του θεσμού του εκτάκτου εκπαιδευτικού προσωπικού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου